Φοβηθείτε τους

7129964sqkqo411Η οδύνη της απόστασης από αυτό που συμβαίνει στην πόλη που μας μεγάλωσε κι οι δεσμοί οικειότητας με την ορμή και την οργή που ως τώρα έμεναν κρυμμένες κάτω από την επιφάνεια, αθέατες σε όσους «δεν είχαν μάτια για να βλέπουν», οδήγησαν τη μνήμη μας σε τούτα τα λόγια, γραμμένα προτού ακόμα εμείς φτάσουμε στα «δεκαπέντε-δεκαεφτά» μας χρόνια, σ’έναν καιρό που δεν ήταν ακόμα και που είναι ήδη εδώ.

«Έληξε η αμφισβήτηση.
Αποφανατίστηκαν οι επαναστάσεις.
Καταγγέλθηκε η απάτη κάθε «πρωτοπορίας».
Μια οργιαστική Σιγή εβλάστησε σε όλες τις ρωγμές.
Κοιτάξτε αυτούς τους νεαρούς των δεκαπέντε-δεκαεφτά χρονών.
Κοιτάξτε τους καλά.
Προσέξτε την Κατήφεια τους.

Την νευρική τους απάθεια, την σιωπή τους, την δύσαρθρη ομιλία τους, την δύσθυμη σκληρότητα τους.

Προσέξτε πόσο ακίνητος είναι αυτός ο Νέος Άνθρωπος.

Πόσον αμίλητο φόνο κουβαλάει μέσα του.
Κι αν ακόμα δεν είναι αυτοί ο Συναγερμός, θα έρθουν παιδιά και έφηβοι που θα είναι προορισμένοι για τον Νέο Λόγο.
Απλά, για τον Λόγο.

Για λέξεις που ποτέ δεν διαπράχθηκαν, για νοήματα που ποτέ δεν ορθολογήθηκαν, για εικόνες που ποτέ δεν μιλήθηκαν.
Φοβηθείτε τους.»

Γ. Χειμωνάς, 1982.

84 Σχόλια to “Φοβηθείτε τους”

 1. τρομακτικά επίκαιρο, σωστοί είστε.

 2. Πιο εύστοχο δεν γινόταν.

 3. Εγώ θάλεγα ότι φταίει η απόσταση …

 4. Ιστορία ερχόμαστε! είπε το σύνθημα στον τοίχο. Ναι λοιπόν, με την οργή και την οδύνη και τον αμίλητο φόνο. Με την ορμή του Λόγου σε νέα στόματα, ερχόμαστε.

 5. Ο Λύκος της Στέππας Says:

  Αν δεν κάνω λάθος, το απόσπασμα διαβάστηκε στη συναυλία που διοργανώθηκε στα Προπύλαια―προσπαθούσα να θυμηθώ πού το είχα δει. Ε, θυμήθηκα.

 6. Πέρασα να πω τα χρόνια πολλά μου! Υγεία και χαρά!

 7. Καλή χρονιά, μαυραχάλια.
  Με κάθε καλό στο κατώφλι σας 🙂

 8. Καλά είναι μπλογκ αυτό; Ούτε καν στα χρόνια πολλά δεν απαντάνε. Τσ, τσ, τς!

 9. @ Herr K.: εκτιμούμε ιδιαίτερως τον ρόλο της αλογόμυγας που αναλαμβάνετε. Όπως βλέπετε είστε αποτελεσματικότατος. Έσεις Χρόνια Πολλά μας είπατε;

  @ Theorema: Καλή Χρονιά, καλό μας Θεώρημα. Αντευχόμαστε. Το κρίσιμο με τα καλά στο κατώφλι είναι να μη μένουν εκεί, αλλά να προχωρούν στα ενδότερα.

  @ N.Ago: Χρόνια Πολλά, N.Ago!

  @ Steppenwolf: Αχ και να έχει δίκιο ο ποιητής σε εκείνο που γράφει για τους εφήβους που θα είναι προορισμένοι για τον Νέο Λόγο. Αλλά κι αν έχει δίκιο, θα μπορούμε να το δούμε και να το καταλάβουμε; (Τα γεγονότα των τελευταίων ημερών «επιτρέπουν» και «άλλες» αναγνώσεις του ποιήματος — εμείς επιμένουμε σε εκείνη που γεννιέται από τον συλλογικό αγώνα διεκδίκησης κλεμμένων ζωών.)

  @ diavatis: δυσνόητο και ασαφές.

  @ K. Κ. Μοίρης: ο Max Richter είναι μια από τις πιο όμορφες εμμονές σας.

 10. Καλή χρονιά!

  (σε χρονομετρώ)

 11. Καλή, αγωνιστική (ίσως – ίσως και με αγώνες νικηφόρους, όπως λέγαμε κάποτε) χρονιά, Μάνο.

  (ορίστε οι αλογόμυγες γύρω από το μαυρισμένο λείψανο ενός μπλογκ σε λήθαργο (το μπλογκ, να εξηγούμαστε, γιατί οι δημιουργοί του αγρυπνούν) πληθαίνουν και το βάζουν σε πειρασμούς… [5 λεπτά, καλά τα πήγαμε;])

 12. Και η Αγία Τριάδα φοβέρα θέλει. Δε λέω χρόνια πολλά, μέχρι να υπάρξει εγγύηση ανταπάντησης

 13. Εχεις και τις αρρυθμίες σου…

 14. Μια χαρά Μαυροχάλι, σε θέλω σε ετοιμότητα.

 15. Αλήθεια σήμερα γιορτάζει και το Αγιο Πνεύμα. Ετσι εξηγείται.

 16. Αντε, πολλά είπαμε, τα ξαναλέμε το Φλεβάρη

 17. @ Herr K.: Μαυροχαλι: Αγωνιστικό, Πολιτικό (και όχι μόνο) Μπλογκ. Σχόλια Δεκτά Ασμένως. Ανταπάντηση Εγγυημένη.

  @ εμ βέβαια, έτσι εξηγείται. Αλλά κάτι άθεοι σαν και του Λόγου σας, νομίζουν ότι τους ήρθε η θεία φώτιση όταν βλέπουν, μετά από ώρα επιτέλους, το προφανές.
  (Σε ετοιμότητα… Η αλήθεια είναι ότι κάτι ετοιμάζουμε, αλλά δεν νομίζω ότι εννοείς ακριβώς αυτό. [Μέχρι και τα λογοπαίγνιά μας γίνανε άνοστα ακόμα και για εμάς τους ίδιους.])

 18. με τέτοια λογοδιάρροια δεν σε προλαβάινουμε, Herr K. «Γράφαμε ταυτόχρονα [κίτρινο προσωπάκι της αρεσκείας σας]», όπως αρέσκονται να επισημαίνουν σοβαροί σχολιαστές σε έγκριτα μπλογκ. Τέλη Φλεβάρη, για να είμαστε ακριβείς.

 19. Ε τότε χρόνια πολλά! Αβάδιστα!

 20. Θα ήθελα να σχολιάσω ένα παλιότερο άρθρο αλλά δεν μπορώ, σπασμένο το λινκ! (Αλλο ένα δείγμα αμέλειας από το μαυροχάλι).

 21. @ φλογερό σχολιαστή και άτεγκτο μπλογκοεπιθεωρητή Herr K.: απολογούμαστε ταπεινά. Αν (λέμε αν) η όρεξη δεν σας κόπηκε, παρά την τραγική μας αμέλεια, αρκεί να δηλώσετε, ποιο ποστ (μην τα λέμε και «άρθρα» και παίρνουν τα μυαλά μας αέρα) θα θέλετε να τιμήσετε και θα σπεύσουμε να διορθώσουμε τα σπασμένα.

  @ Herr K.: Ευχαριστούμε πολύ. Και σε εσάς, Χρόνια Πολλά. («Αβάδιστα»; Στο Kontext «μικρή αγγελία» πρωτοπήγε ο νους μου, αλλά μετά σκέφτηκα: δεν μπορεί, θα εννοεί (και) κάτι άλλο. Και ανακάλυψα τον δίσκο του Μαριδάκη, την ύπαρξη του οποίου αγνοούσα.)

  @ Μάνο: άσε, οι φιλότιμες προσπάθειες απέτυχαν, οι κρίσιμες ευκαιρίες χάθηκαν, τώρα παλεύουμε ξανά από εκεί που ήμασταν και πριν. Μαυροχαλι.

 22. «φλογερό σχολιαστή και άτεγκτο μπλογκοεπιθεωρητή»: Επιτέλους, η αναγνώριση.
  Για το λινκ σοβαρολογώ – είχε θέμα το λαϊκισμό

 23. Η αναγνώριση της πολύτιμης προσφοράς σας χρέος μας,
  ο λόγος σας προσταγή = το σπασμένο link επιδιορθώθηκε.

 24. Ευχαριστώ για το λινκ
  (Αξιοπρεπής ο Μαριδάκης – «Αβάδιστα»)

 25. Μέχρι κι εγώ ζαλίστηκα!!!!!!!!!!! 🙂

 26. Κάποτε-κάποτε, Θεώρημα, την άκρα του τάφου σιωπή από την λογοδιάρροια μια μικρή ζάλη, μια στιγμιαία αδιαθεσία τη χωρίζει. Ένα σύνορο λεπτό, όπως αυτό ανάμεσα στην παθητικότερη υπόταγη και την εξέγερση (για να γυρίσουμε και στο θέμα μας) — που, ενώ πριν φαινομενικά αδιαπέραστο, απλώς εξαφανίζεται (αν και ποτέ οριστικά), όταν συντρέχουν λόγοι … ή αλογόμυγες.

 27. … όπως λέει κι ο Οσκαρ Ουάιλντ

 28. maurochali,
  μού’ ρχεται να την κάνω μπλουζάκι την ατάκα σας, να την φοράω κατάσαρκα κάθε μέρα και να παίρνω τα πάνω μου. Επανάσταση ξεσηκώσατε μέσα μου, το ξέρετε? Και δεν αστειεύομαι διόλου!

  Μια μικρή ζάλη, μια στιγμιαία αδιαθεσία χωρίζει δύο άκρα.
  Καμιά φορά τα απολύτως αυτονόητα, όπως λέει κι ο Όσκαρ, είναι τα μοναδικά πράγματα που χρειάζεται να μας εξηγήσει κανείς για να καταφέρουμε να τα νιώσουμε πραγματικά.
  Και ως γνωστόν, όσο κατανοητές και να είναι οι έννοιες, ο λόγος είναι που δίνει υπόσταση στα πράγματα.

  (μη μου πολυδίνετε σημασία σήμερα, μπέρδεψα τα χαπάκια κι αντί για το μπλε πήρα το φούξια -όλα όμως θα πάνε καλά, το ξέρω)

 29. Οσκαρ, τι χρείαν έχομεν μαρτύρων; (Θα πάρω κανά λαχείο, με τέτοια ρέντα !)

 30. (Προσοχή, ιπτάμενε πτερόσαυρε.
  Την παθητική υποταγή την χωρίζει μόλις ένα λεπτό σύνορο από την εξέγερση!…
  Άσε τον Όσκαρ ήσυχο γιατί θα κάνω τους Κονδύληδες φύλλο και φτερό!)

 31. Πρόσεχε, Θεώρημα, η τρομοκρατία δεν είναι η συνέχιση της εξέγερσης με άλλα μέσα, αλλά κρίκος στην διαδικασία καταστολής της. Τι σου φταίει ο πολύπλοκος, αθώος Κονδύλης (μεταξύ μας, ολωσδιόλου συμπαθέστερος του άγριου Όσκαρ, όπως τουλάχιστον νομίζει το 1/3);

  Εσείς πάλι, Herr K., τι το παροξύνετε το σήμερα λάθος χαπακωμένο Θεώρημα; Θα ξυπνήσει και το θηρίο Μάνος που κοιμάται στη σκάλα (ευτυχώς όχι πια με το όπλο παρά πόδα) και δεν θα προλαβαίνουμε εδώ μέσα. Να κογιονάρετε, δεν λέμε, τις μπουρμπουλυθροσοφίες μας περί ορίων και ζάλης, αλλά προς θεού, μακριά από τον Όσκαρ.

  (εμείς για πρωτοχρονιάτικα Χρόνια Πολλά ξεκινήσαμε, πώς φτάσαμε μεμιάς στη νεκρανάσταση δεν ξέρουμε;)

 32. Maurochali, και η 17Ν είχε τον Κονδύλη της..

 33. Μαυροχάλι, δεν απάντησα μέχρι τώρα στις προκλήσεις του Θ. διότι σέβομαι την ιστορία σου στη μπλογκόσφαιρα (τις Τετάρτες τουλάχιστον). Τώρα που το ξανασκέφτηκα καλύτερα, ούτε τώρα θα απαντήσω.

  Για τους φίλους του Οσκαρ, και προς εξιλέωσή μου, υπόσχομαι μία μικρή έκπληξη.

  Ο Μάνος σηκώνει τόν ήλιο αυτή τη στιγμή, σίγουρα ναι.

 34. Με αμερικανική προφορά, για αυτό και λατινικό στο όνομα.

 35. Γιαυτό όμως είμαστε εμείς εδώ, να ξεσκατίζουμε. Μη σκας. Προς τι ο εξαμερικανισμός; Όπως λέμε Alexis;

  Αγωνιούμε για την έκπληξη, Herr K., και θαυμάζουμε την μεγαλοψυχία.

  (ο αθώος και τίμιος, παρασυρμένος αγωνιστής Κονδύλης. Θυμόμαστε, θυμόμαστε.)

 36. Πότε πρόλαβε ο Dupond κι έσβησε το σχόλιο του Dupont ;

 37. θοῦ Κύριε φυλακὴν τῷ στόματι ὑμῶν, Herr K., έγινε τέτοια συφορά, τέτοιο κακό; Εξηγηθείτε, αλλά μη λέτε ονόματα, μπορεί να ξυπνήσουν ανήμεροι με αγριάδα στο μάτι και καλάσνικοφ στο στόμα και ποιος μας σώζει από τις λέξεις-βολίδες που θα πέφτουν χαλάζι.

 38. Μαυροχάλι, δεν αφήνεις τα λογοπαίγνια να πιάσεις κανά όπλο;

 39. «baygon» (δις) το Θεώρημα, «επιστράτευση» και «όπλα» ο Μάνος … τι συμβαίνει; Θα το περάσουν για γιάφκα το καϋμένο το μαυροχαλι και θα μας το κλείσουν. Πάνω που το ανασταίνουμε. (Εσύ ειδικά, Μάνο, με τις προβλέψεις που έχεις κάνει, θα έπρεπε να είσαι περισσότερο ευαισθητοποιημένος — [μομφή]).

  Μήπως να βαδίσουμε στα χνάρια του Dupond κι εμείς;

 40. Αυτοδιάλυση προς τα μπρος;

 41. «Τι αυτοδιάλυση προς τα μπρος» λες; Διαγραφή με συνοπτικές διαδικασίες ανεπιθύμητων σχολίων. Πλην ο κίνδυνος θα παραμένει έτσι κι αλλιώς. Εσύ μας τα έλεγες: «Δημοκρατία σε ασφυξία» (http://poetryscale.wordpress.com/2008/12/18/chok/)!
  Τώρα και με όλο το παλιό καλό ρεπερτόριο. Παρεμπιπτόντως τα ποστ που έχει δημοσιεύσει της τελευταίες ημέρες ο βα.αλ (Τι είδε η Αλίκη μέσα σπό τον καθρέφτη) είναι ένα κι ένα.

  υγ. Τώρα μόλις συνειδητοποίησα ότι παραπέμπεις και εσύ στον βα.αλ. Είχα «κολλήσει» στο R5.

 42. Μπες να δεις τι μου απάντησε ο Φάρος.

 43. Δεν έχουν χιούμορ οι άνθρωποι.

 44. Καλημέρα σας και παφ! χιονόμπαλα, για να μη ζηλεύετε 🙂

  Λοιπόν, για να μη λέτε πως δεν προειδοποίησα: έτσι και τολμήσει ο ιερόσυλος πτερόσαυρος-αλογόμυγα να ακουμπήσει τον Όσκαρ (μυρίζομαι ποστ σήμερα και μου’ χει ανέβει η πίεση!), θα οργανωθώ με τον Ντυπόν και την παρέα του και θα κατέβουμε σε συλλαλητήριο! Τυχόν μολότωφ που θα προσγειωθούν στη βιτρίνα του ιστολογίου του θα έχουν κάθε λόγο να τα κάνουν όλα γυαλιά-καρφιά.

  Επίσης, να σας πω ένα μυστικό; ΑΥΤΟΣ μου χάρισε το βιβλίο (quel manipulateur!) και τώρα ποιεί την νήσαν!

  Μαυροχάλι, έχετε δίκιο: η τρομοκρατία δεν είναι η συνέχιση της εξέγερσης με άλλα μέσα, αλλά κρίκος στην διαδικασία καταστολής της. Σύμφωνοι.
  Πρέπει όμως να βρω κι εγώ έναν τρόπο, nein?…

  (αχ, τι χαρά που επιστρέψατε κοντά μας! 🙂 )

 45. Καλημέρα, καλά.

  Dupond και Dupont ήταν μια αναφορά σε ένα σχόλιο που ανέβηκε δις με ελαφρά παραλλαγή και διαβάζοντας το πριν διορθωθεί μου θύμισε τους γνωστους ντέτεκτιβ.

  Ούτε μια μικρή υπόσχεση δεν μπορώ να τηρήσω: δεν ξέρω πώς να ανεβάσω ηχητικό αρχείο cda. Γνωρίζει κανείς;

  Εχει πολύ δίκιο το Μαυροχάλι για την «Αλίκη»

  Γι’αυτό είπα ότι θα «εξιλεωθώ», Θεώρημα. (Διόρθωσε το ορθογραφικό σου, δεν το λυπάσαι το Μαυροχάλι;)

 46. Τις μολοτΩφ, τις μολότΩφ!…
  (με ύφος:»βαστάτε Τούρκοι τ’ άρματα!»…)

  (δεν μαζεύουμε τα κουβαδάκια μας να πάμε να παίξουμε σε καμιά άλλη παραλία;… φοβάμαι πως το μαυροχάλι θα μας κάνει ban forever…)

 47. @ Θεώρημα: η αλήθεια είναι ότι ο συσχετισμός της συζήτησης, όπως (υπήρξε και) εξελίχθηκε μετά την παρέμβαση της αλογόμυγας-Herr K., με το ίδιο το ποστ μας προκαλεί μια κάποια αμηχανία. Αλλά τι να κάνουμε; Η «νεκρανάσταση» έχει κι αυτή το τίμημά της.
  @Herr K.: ποιο ορθογραφικό λέτε; Παίζει το Θεώρημα, νομίζουμε. Θα έγραφε, εικάζουμε, «ποιεί την νήσον», δεν ήθελε όμως να προκαλέσει, αλλά απλώς να γαργαλήσει το αισθητήριο μας για λογοπαίγνια, που ο Μάνος τόσο υποτιμά προτιμώντας τα όπλα.
  @Herr K.: Κοιτάξτε εδώ: http://telehealth.phhp.ufl.edu/presentations/Audio%20Encoding%20Procedure.pdf και εδώ: http://www.vladd44.com/ubuntu-linux/cda_convert_sound-juicer.php για το ατίθασο .cda format. Ελπίζω να σας βοηθήσει και να σωθεί έτσι και η πρόσοψη του ιστολογίου σας. Αλλιώς θα κάνουμε έρανο προς αποκατάστασιν των ζημιών. (Το 1/3 μάλιστα, το οποίο αισθάνεται ελαφρά αποστροφή κυρίως για τους αφορισμούς του Όσκαρ, είναι έτοιμο να συνεισφέρει πολλά.)
  @Manos: σε ποιο ποστ λές; Δεν το βρήκα το σχόλιο. Την σχετική με το χιούμορ παρατήρηση την αφήνω ασχολίαστη.

 48. Τα όπλα των κειμένων, Μαυροχάλι. Ο Φάρος, στο δικό του μπλογκ γράφει γράμμα στο Διαμαντή. Πρέπει να το δεις.
  Σου έχω στείλει και την προφητεία μου στο μέηλ σου, αλλά δεν έλαβα απάντηση.
  Η Αλίκη καλά τα λέει, αλλά και ο R5 κάπου έχει δίκιο.

 49. Ευχαριστώ πολύ, Μαυροχάλι. Ηθελα ν’ανεβάσω απο σιντί κάτι που νόμιζα σπάνιο, αλλά, όπως διαπίστωσα, καθόλου σπάνιο δεν ήταν αφού υπάρχει εδώ: http://www.youtube.com/watch?v=jUObQv5guR8. Αυτό είν’όλο

 50. (Αχ, μωρέ, έγινε καλός! Για ολόκληρο 1:09»!!!) 🙂

  maurochali,
  του βγάζετε τον καλύτερο εαυτό του!

 51. Θεώρημα, συγκεντρώσου!

 52. (σκόρπιο, σκόρπιο το Θεώρημα, Herr K. αλλά μόνο όταν θέλει. Μόνο όταν θέλει λέει εκείνα τα φευγάτα για τα ρολόγια που δεν τους επιτρέπεται να σε μαλώνουν (στο δικό σας τελευταίο ποστ). Αλλιώς μετράει και το λεπτό: 1:09 (ή μήπως το δευτερόλεπτο;).

  @Μάνος: Μεγαλώνουμε και μπαίνουμε σε τάξη. (Ο Μάνος άφησε 2 πανομοιότυπα σχόλια και ένα ακόμα μιας αράδας. Συμπτύχθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες, άνευ της αδείας τους σχολιαστού, ο οποίος τώρα λοιδορεί και ειρωνεύεται για νοικοκυροσύνες. Ευτυχώς ακούμε έναν καλό λόγο από το Θεώρημα!)

 53. Συνασπισμό το κάναμε
  «Εγινε καλός». Ναι, όλοι γίνονται καλοί τελικά. Σαν τον εγωιστή γίγαντα του …

 54. Επίσης Μαυροχάλι πρέπει να διορθώσεις:
  άνευ της αδείας του[ς] σχολιαστού

 55. Μαυροχάλι,
  αν υπάρχει ένας άνθρωπος σε αυτό τον κόσμο που τρέμει την επίπληξη του ρολογιού του αυτή είμαι εγώ… Θαυμάζω όσους καταφέρνουν το αντίθετο, όχι μόνο με το ρολόι αλλά και με κάθε είδους φόβο. Όταν μεγαλώσω μπορεί γίνω κι εγώ κάπως πιο «καλή». Με τον εαυτό μου, κυρίως.

  Ενίοτε σκόρπια, ναι, αλλά εδώ μέσα νιώθω ασφαλής. Κινούμαι σε χώρο που αντιλαμβάνομαι ως ιδιαιτέρως φιλικό προς τον χρήστη κι έτσι έχω τη διάθεση να συμπεριφέρομαι αυθορμήτως.

  Σας ευχαριστώ για αυτή την αίσθηση ασφάλειας κι εγγύτητας που μου προσφέρετε ακόμα κι αν καμιά φορά μετατρέπω την φροντισμένη οικολογική πλαζ σας σε λαϊκή παραλία. Το παρατηρώ και το εκτιμώ τα μάλα. Κι όλο εδώ τριγυρνάω, αμετανόητη 🙂

 56. Κύριε Κάπα,

  να πω? να πω?… Του Όσκαρ Ουάιλντ! :-p

 57. Γοητευτικό το ποίημα. Όμως σκοτεινό, και ναι μεν καίρια σκοτεινό αλλά αυτό τις μέρες που η σκοτεινιά είχε ήδη φωτιστεί απ’ τις φωτιές στους δρόμους κι ο Λόγος ήδη αναζητούσε, όπως και συνεχίζει, τις λέξεις του, στις παρέες, στις πορείες, στις καταλήψεις, στις συνελεύσεις. Λέξεις που έχουν διαπραχθεί και συνεχίζουν να διαπράττονται, νοήματα που έχουν ορθολογηθεί και συνεχίζουν να ορθολογούνται, εικόνες που έχουν μιληθεί και συνεχίζουν να μιλιούνται.
  Αυτή η εστίαση στο νέο, τους νέους και τον φόβο, κοινή (τηρουμένων των αναλογιών) με την τρέχουσα τηλεοπτική προσέγγιση, με ξένισε.

 58. @diavatis
  δεκτή η ένσταση, αλλά όπως είπες και συ, έφταιγε η απόσταση. Κι εμείς αναζητούσαμε τις λέξεις μας, αλλά, φευ, δεν είμαστε στις πορείες, στις παρέες, στις καταλήψεις. Revolution will not be televised… Κατά τ’άλλα, το ποίημα δεν το βρίσκουμε βέβαια σκοτεινό κι ο φόβος για τον οποίο μιλάει είναι ο φόβος των απέναντι: το θυμηθήκαμε για να συμμετέχουμε στη χαρά να τον βλέπουμε να αλλάζει στρατόπεδο…

  @Θεώρημα
  συνεχίστε να απολαμβάνετε την ασφάλεια και την εγγύητητα, κι ας το κάναμε λίγο αμέρικαν μπαρ 🙂

 59. Ουουουουυυυυ… Αφεντικάαααααα….
  Είναι κανείς εδώωωωω;…
  Εμπρόοοοοςςςς;…

  (Σας ψάχνω, μου λείψατε, συγγνώμη για τις τσιρίδες)

 60. Δεν ξέρουμε κανέναν που να ψάχνει και να μην βρίσκει.
  (Καλά α μακραααά φωνήεντα ως απόδοση των τσιρίδων, έχουν νόημα· εκείνο το παρατραβηγμένο ςςςςςςς τι ρόλο παίζει; Είναι όντως η προστακτική της σιωπής, σε μια από τις πιο πυκνοδιατυπωμένες αντιφάσεις που έχουμε δει ποτέ;)

  υγ. Θα πάρετε θέση σχετικά με την υπόθεση διακειμενικής σχέσης που διατυπώσαμε στο τελευταίο σας ποστ, ή … θα μας αφήσετε με την αγωνία;
  υγ. 2: Θα σας ήταν εύκολο, να μην μας αποκαλέσετε «αφεντικά» ξανά; Όχι τίποτα άλλο, αλλά θα το ακούσει κανένα εξεγερμένο Θεώρημα περνώντας απέξω, και θα μας τη ρίξει τη μολότωφ κατακέφαλα.

 61. Αχ, εντάξει! Εδώ γύρω είναι όλοι τους, σκέφτηκε ικανοποιημένη και κίνησε για τη διπλανή γειτονιά. Είχε και μια διακειμενική σχέση να καλύψει, έπρεπε να βιαστεί. Βγαίνοντας, έκλεισε προσεκτικά την πόρτα και μάζεψε τα σκόρπια ςςςςς απ’ το κατώφλι του προηγούμενου σχολίου. Είχαν δίκιο, η ηχητική αντίφαση χάλαγε το επιθυμητό εφέ της εναγώνιας τσιρίδας.
  Ύστερα, πάτησε αριστερό κλικ και πήγε στο ραντεβού.

 62. (κάποιοι άλλοι αργήσανε όμως…)

 63. Μου ήρθε φαεινή! Αφού δε μπορώ να σας μιλάω δίπλα, τόσο ακριβοθώρητα που μου γίνατε και τα τρία, μπορώ να έρχομαι στα μέρη σας και να κάνω τον εαυτό μου να πιστεύει πως συζητάμε εδώ!
  Ξέρετε, τα mind games ήταν ανέκαθεν η προτίμησή μου. Μέχρι και τον εαυτό μου θα πείσω τελικά πως εδώ συναντιόμαστε και τα λέμε.
  (παρακαλώ στο Δρομοκαϊτειο θέλω γωνιακό δωμάτιο, να βλέπω ουρανό).

 64. Σπεύσε, Θεώρημα, δίπλα. Έχεις δουλειές φουντωτές και ερωτήματα καυτά να παίζεις.
  (Βλέπουν στο Δρομοκαΐτειο όλα τα γωνιακά ουρανό;)

 65. Άντε, καλά, πάω. Μη νομίζετε πως θα με ξεφορτωθείτε από τα λημέρια σας, όμως!… 🙂

  Μπονζούρ!

 66. (δεν ξέρω για το ίδρυμα. ελπίζω όμως πως θα πετύχω Δωμάτιο με θέα)
  😉

 67. Είναι κανείς εδώωωωωωω?…

 68. Ψιτ?
  Ακόμα περιμένω να επανέλθετε…

 69. Κλασικό αυτό το ποστ. Δεν παλιώνει με τίποτα. Ρε σεις, άντε κουνηθείτε!

 70. Κοίτα ποιος μιλάει;

 71. Κάθε πράμα στον καιρό του.

 72. Στέλιο! Πώς και βγήκες σεργιάνι; Σε ψάχνει η Σίλια.

 73. Ωραία περνάγαμε στο στρατό τελικά

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: