«και τώρα μπορείτε να πάτε να …» από τον κ. Στυλιανίδη; ή άγριος χουλιγκάνος ο νέος υπουργός παιδείας;

Μόλις είδα την λίστα με τους νέους υπουργούς της (ξανά σεμνοτάπεινης ή μήπως τώρα πιο θαρρετής;) νέας κυβέρνησης. Τουλάχιστον στο Παιδείας (αυτή την πατέντα με το «θρησκευμάτων» δίπλα στο «παιδείας» πραγματικά την θαυμάζω· δεν είναι η μόνη θα πεις: το «ΥΠΕΧΩΔΕ» είναι το πιο πυκνοδιατυπωμένο παράδοξο. Η φυλή είχε πάντα μια κάποια αδυναμία στους τραγέλαφους), τουλάχιστον λοιπόν στο Παιδείας, ο «Θατσερούλης ο Μπουχέσας» (το κοπιράιτ στον Τζ. Πανούση) πάει για σκληρή συμπλοκή.Ο Ευριπίδης Στυλιανίδης (πρώην υφυπ. ΥΠΕΞ) ηγήθηκε της ΔΑΠ στο Δημοκρίτειο στα αγνά, παρθενικά της βήματα προς την δόξα, διατηρεί ακόμα στενούς δεσμούς μαζί της και καυχάται μάλλον γιαυτό. (Στο βιογραφικό του διαβάζει κανείς ότι ήταν «πρόεδρος της ΔΑΠ» από το 1984 ως το 1989· υποθέτω μόνο στο Δημοκρίτειο.) Μετά ΟΝΝΕΔ· Πρόεδρος. Κρίνοντας από το βιογραφικό του αυτή είναι και η μόνη εμπειρία του στα θέματα παιδείας, και αυτή καλείται προφανώς να ενεργοποιήσει. Εξάλλου στην ιστοσελίδα με την συλλογή άρθρων σε περιοδικά και ομιλιών του, εκείνα που αφορούν την παιδεία (= «γιατί ναι στα ιδιωτικά ΑΕΙ»: σαφέστατη δήλωση πρόθεσης, και άλλο ένα για την κοινωνία της πληροφορίας και το Πανεπιστήμιο) χρονολογούνται από το 1989.

Ο άνθρωπος βεβαίως είναι και επιστήμων, διδάκτωρ, μορφωμένος, καλλιεργημένος, ερευνητής, δικηγόρος — πρέπει να τα λέμε αυτά.

Και κυρίως προσέρχεται ντούρος στο υπουργείο, αν κρίνει κανείς από τα σημειώματα σε μπλογκ που φέρει το όνομά του στην διεύθυνση: stylianidis.blogspot.com

Ντρέπομαι που δίνω το link. Ντρέπομαι για το χουλιγκάνικο: «Τέλος του ΠΑΣΟΚ. Και τώρα μπορείτε να πα …» με πηχιαία γράμματα (εκεί χωρίς αποσωπητικά, το σύνθημα ακέραιο). Εκείνος προφανώς δεν ντρέπεται. Ίσως βέβαια γιατί το μπλογκ δεν είναι δικό του: «ανήκει σε ιδιώτη», όπως προσεκτικά αναγράφεται. (Σε κάθε περίπτωση τα σχόλια απευθύνονται προσωπικά σε αυτόν.)

Σεμνοταπεινότητες. Σίχαμα.

Υ.Γ. Θα σκεφτόμουν ότι αν ήμουν υφυπ. εξωτερικών και υποψ. βουλευτής και κάποιος έφτιαχνε μπλογκ με το όνομά μου στην διεύθυνσή του και τίτλο «γαλάζια κομοτηνή» (όπου πολιτεύομαι) παρά την θέλησή μου, θα έκανα τα πάντα για να διαφοροποιηθώ. Αλλά με κάτι τέτοιες σκέψεις σίγουρα ο νυν ΥΠΕΠΘ ανατριχιάζει. Δεν είναι στην κουλτούρα του βεβαίως.

Υ.Γ. 2 Ο βίος και η πολιτεία του κ. Στυλιανίδη περιλαμβάνει κάμποσα κεφάλαια· μια μικρή γεύση εδώ.

Δείτε και: http://naftilos.blogspot.com/

Σημαντικές προσθήκες στο: http://kaltsovrako.wordpress.com και στο indy.gr.

Απογευματινή προσθήκη (διευκρινιστική δυνατοτήτων, ενδεικτική προθέσεων): ο κ. Στυλιανίδης έχει πέσει, όπως φαίνεται, στο παρελθόν θύμα hacking. Όμως όπως καυχάται φίλη του εφημερίδα είχε τα αντανακλαστικά να απαντήσει άμεσα — εξάλλου την παίζει από παλιά (1989) την κοινωνία της πληροφορίας στα δάχτυλα. Στην προκειμένη πάλι τα αντανακλαστικά του τον πρόδωσαν. Τι κρίμα. Και είναι τόσο αξιοπρεπής κύριος.

Γράφουμε για την φασίζουσα χυδαιολογία. Αμ το βίντεο που έχει ανεβάσει το blog;

Δείτε και: http://athens.indymedia.org/

Προσθήκη της 20. Σεπτ. 2007: Με συγκροτημένη επιχειρηματολογία η Λαπουτα σταθμίζει την περίπτωση το επίμαχο μπλογκ να προβοκάρει τον κ. Στυλιανίδη. Η διαλεκτκή ανάμεσα στην προκλητική έκφραση και στην προβοκάτσια είναι πάντα λεπτό ζήτημα και η σχέση τους ό,τι πρέπει για την δημιουργία φαύλων κύκλων. Ομολογώ ότι δεν μπορεί κανείς παρά να σκεφτεί την πιθανότητα προβοκάτσιας, κυρίως επειδή η απέχθεια που προξενεί το επίμαχο μπλογκ είναι μεγάλη και το ενδεχομένο να αποτελεί απλώς αυθόρμητη προκλητική έκφραση του τώρα πια υπουργού παιδείας σοκαριστικό. Το αντεπιχείρημα είναι ότι ο κ. Στυλιανίδης και το επιτελείο του, γνώστες του διδικτύου, άκρως ενήμεροι για τους κινδύνους του, θα μπορούσαν να είχαν φροντίσει να ματαιώσουν την προβοκάτσια, να ακυρώσουν τα αποτελέσματά της, όπως το έκαναν και την προηγούμενη φορά. Δεν το έχουν κάνει, τουλάχιστον όχι ακόμα.

Δεύτερη προσθήκη της 20. Σεπτ. 2007: Το μπλογκ με το όνομα του υπουργού παιδείας για διεύθυνση διαγράφηκε. Συμφωνώ με τον ΑΝεμος ότι τούτο αποτελεί ένδειξη ότι δεν επρόκειτο για προβοκάτσια. Ένδειξη. Αν κάποιος θέλει οπωσδήποτε να παραμείνει στην θεωρία της προβοκάτσιας προφανώς και μπορεί να ερμηνεύσει την διαγραφή προς αυτή την κατεύθυνση. Επαναλαμβάνω και εδώ ότι ο πολύ υποψιασμένος για ηλεκτρονικές προβοκάτσιες και άκρως ικανός στην καταστολή τους υπουργός δεν φρόντισε να κάνει τίποτα. Και αυτό δεν μπορεί να είναι προβοκάτσια. Πιο απλά: την ημέρα της υπουργοποίησής του ένα από τα πρώτα αποτελέσματα που έβγαζε το google στην αναζήτηση με όρο «Στυλιανίδης» ήταν το επίμαχο μπλογκ. Ο πολύ κατατοπισμένος στα σχετικά με την κοινωνία των πληροφοριών υπουργός ή / και το επιτελείο του δεν μπήκαν στον κόπο να την κάνουν σε μια τόσο κρίσιμη για την καρριέρα του κ. Στυλιανίδη ημέρα;

Advertisements

27 Σχόλια to “«και τώρα μπορείτε να πάτε να …» από τον κ. Στυλιανίδη; ή άγριος χουλιγκάνος ο νέος υπουργός παιδείας;”

 1. Μα είναι δυνατόν;!!!!!!!!
  Πρόκειται για το σήκουελ του «Γ***σε τον π***τη το Γιωργάκη, Βουλγαράκη, Βουλγαράκη», των γαλάζιων παιδιών, της σποδαγμένης νεολαίας, των ανθρώπων που «μαθαίνουν γράμματα για να γίνουν άνθρωποι». Δεν είναι κάτι περισσότερο από μαφιόζοι με πτυχίο.

 2. «Υπουργός Πηδίας», όντως (trademark – Dr Flantzas)

  Πω πω, και πολύ γαμίκουλες μας βγήκανε οι νουδίτες…

 3. E, έτσι είναι τα απλά λαϊκά παιδιά. Λένε ντόμπρα ό,τι σκέφτοναι. Το ότι τυχαίνει να είναι υφυπουργοί ή υπουργοί είναι απλώς ατύχημα. Κατά βάθος είναι γνήσια λαϊκά παιδιά. Εξάλλου έχω την υποψία ότι ο κύριος «και τώρα μπορείτε…» έγινε υπουργός Παιδείας όχι γιατί είναι «σπουδαγμένος άνθρωπος» αλλά γιατί είναι ντούρος οννεδίτης. Δεν θέλω να σκέφτομαι τις δηλώσεις του μετά την επόμενη πορεία του εκπαιδευτικού χώρου.

 4. Ο νέος υπουργός Παιδείας Ευριπίδης Στυλιανίδης και τα κατορθώματα του είναι μαζεμένα όλα εδώ

  http://vavatsiklis.blogspot.com/search/label/%CE%88%CF%81%CE%B3%CE%B1%20%CE%BA%CE%B1%CE%B9%20%CE%B7%CE%BC%CE%AD%CF%81%CE%B5%CF%82%20%CE%B5%CE%BD%CF%8C%CF%82%20%CE%A5%CF%86%CF%85%CF%80%CE%BF%CF%85%CF%81%CE%B3%CE%BF%CF%8D

  Όσο αφορά το blog του κοιτάξτε εδώ

  http://vavatsiklis.blogspot.com/2007/09/blog-post_7563.html

 5. σε κάθε περίπτωση, πολύ μεγαλύτερο ενδιαφέρον από τα προσωπικά κατορθώματα του κ. Στυλιανίδη έχει η πολιτική επιλογή να τοποθετηθεί αυτός στο κρίσιμο το επόμενο χρονικό διάστημα υπουργείο Παιδείας. Η πολύ καίρια παρατήρηση του κ. Α. Καρκαγιάννη σήμερα στην Καθημερινή για την καταψήφιση της Μαριέτας Γιαννάκου από τον κόσμο της ΝΔ είναι στα συμφραζόμενα αυτά σημαντική: http://news.kathimerini.gr/4dcgi/_w_articles_columns_178_20/09/2007_241969
  Για να το πω πιο απλά. Δεν με ενδιαφέρει και πολύ ο κ. Στυλιανίδης και οι κόντρες που έχει ανοίξει με πολλές μεριές στην Ροδόπη. Και για το πολιτικό ήθος πολλών και στα δύο μεγάλα κόμματα δεν έχω προσωπικά καλύτερη γνώμη από αυτήν που επιτρέπει το επίμαχο μπλογκ. Με ενδιαφέρει πολύ περισσότερο το υπουργείο παιδείας και η πολιτική επιλογή που δηλώνει η υπουργοποίηση του θριαμβευτή της Ροδόπης.

 6. «Μηδενί δίκην δικάσεις πριν αμφοιν μύθον ακούσεις »

  θα μπορούσε να πει κάποιος.

  Αν είχε τα κότσια να βγει…

  Αν δε συμφωνούσε με το κείμενο που έχει αναρτηθεί στο εν λόγω μπλογκ…

  Αν είχε την απαιτούμενη ικανότητα και το ανάλογο πολιτικό ήθος…

  Αν άξιζε να γίνει Υπουργός Παιδείας…

  Δυστυχώς όμως, αυτό το ποδαρικό, προδικάζει τα μελλούμενα…

  Και το αν, αντεστραμμένο γίνεται ΝΑ

  ΝΑ για να μάθετε…
  ΝΑ για να καταλάβετε…

  ΝΑ
  ό,τι απέμεινε από το Σεμ-ΝΑ και ταπει-ΝΑ του νέου πολιτικού ήθους.

  Καλορίζικος!!

  Α… Και να μην το ξεχάσω.

  Με τον πρώτο ανασχηματισμό στο Υπουργείο Πολιτισμού…
  Εκεί ανήκει.

 7. TO BLOG EKSAFANISTIKE.EGRAPSA KAI ALLOU OTI MALLON O DHMIOYRGOS-OPADOS TOY STYLIANIDH TO EKANE DELETE.TO BLOG EINAI DHMIOYRGHMA,KATA THN GNWMH MOY,ENOS OPADOU TOY KAI DEN POLYASXOLHTHIKE ME TO SYGKEKRIMENO O YPOURGOS.
  PANTOS SIGOURA THA DEXTHIKE KAPOIO THLEFWNHMA H EMAIL

 8. μην είσαστε αφελείς, το μπλογκ το έφτιαξα αντίπαλοι του στυλιανίδη για να τον δυσφημίσουν… ψάξτε στο νετ τα μπλογκακια του βαβατσικλη…

 9. Αυτό που συμβαίνει θα ήταν αστείο αν δεν ήταν τόσο επικίνδυνο.
  Κάποιος φτιάχνει ένα blog και εκθέτει κάποιον άλλον. Κι ύστερα ζητάμε από το θύμα να απολογείται, να διορθώνει, να ψάχνει.
  Φασισμός. Σε όλο του το μεγαλείο.
  Αυτό μας βολεύει, άρα αυτό είναι αλήθεια.
  Εύγε!

  Είναι άραγε δυνατόν να πιστεύει κανείς τέτοιες ανοησίες;
  Είναι άραγε δυνατόν να τις αναπαράγει;
  Δυστυχώς, στην Ελλάδα της παρακμής είναι.
  Ατελείωτος φασισμός και απίστευτη ανοησία.

 10. Ο εκτειθέμενος «κάποιος» είναι πολιτικό πρόσωπο. Γνωρίζει και αντιμετωπίζει τους κινδύνους δυσφήμισής του. Είναι δυστυχώς μέρος της δουλειάς του, και με το μέρος αυτό ο θριαμβευτής της Ροδόπης φαίνεται, από τα ηλεκτρονικά δημοσιεύματα του τοπικού τύπου, ότι είναι μάλλον εξοικειωμένος.
  Στην προκειμένη περίπτωση ο εκτειθέμενος «κάποιος» δεν χρειαζόταν ούτε να απολογηθεί, ούτε να διορθώσει. Αρκούσε μια απλή συντακτικά και λεξιλογικά πρόταση διαφοροποίησης. Όσο για το ψάξιμο: ναι, ένας πολιτικός οφείλει να παρακολουθεί την δημοσιότητα. Και ο κ. Στυλιανίδης κατέχει, από όσο λέει, καλά τα ηλεκτρονικά μέσα. Το επίμαχο δε μπλογκ δεν ήταν κάπου κρυμμένο: έφερε για διεύθυνση το όνομά του.

  Υ.Γ. Ευτυχώς που στην «ελλάδα της παρακμής» πλειοψηφεί η ΝΔ. Υπάρχει λοιπόν ελπίδα.
  Υ.Γ. 2 Είναι ελπίζω προφανές ότι το άκομψο υβρεολόγιο δεν με ενδιαφέρει. Αν μπαίνατε στον κόπο (δεν λέω ότι χρειάζεται να το κάνετε, λέω αν …) να του βάλετε λίγο πνεύμα, θα το εκτιμούσα αλλιώς.

 11. @ στιχάκιας. Συγγνώμη που δεν απάντησα στο σχόλιό σας. Έχει γίνει λασπερό το έδαφος εδώ κι οι δικές σας λέξεις ανθίζουν με ανομβρία. (Κακό κι αυτό, να μην ξέρω να βάλω λινκ στα σχόλια!) Vielen Dank σε κάθε περίπτωση. Και ναι, το ΥΠΠΟ είναι ταιριαστό. (Εκεί δεν υπάγεται και ο «αθλητισμός» ή κάνω λάθος;)

 12. Άρα, Μαύρο Χάλι, οφείλουμε να παρακολουθούμε τα πάντα και να απαντάμε έτσι; Αυτό είναι η δημοκρατία; Αυτό είναι η ελευθερία;
  Το ζήτημα πάντως δεν είναι ο υπουργός. Είναι η αντίληψη πως υιοθετούμε και αναπαράγουμε το οτιδήποτε πιστεύουμε πως βλάπτει ένα πολιτικό αντίπαλο. Με κάθε μέθοδο. Οποιαδήποτε βρωμιά.
  Αρκεί να έχουμε δίκιο.
  Δυστυχώς, δεν είναι έτσι, Μαύρο Χάλι. Αυτό είναι πραγματικά όχι απλά μαύρο χάλι αλλά σκοταδισμός. Και ευτυχώς αυτές οι απόψεις από την αναγέννηση κιόλας έχουν καταδικαστεί. Προφανώς όχι για όλους μας βλέπω. Κρίμα.

 13. Έχουν γραφτεί πάρα πολλά για το συγκεκριμένο ιστολόγιο. Είπαν ότι είναι «δημιούργημα» δικό μου, του naftilou και πολλών άλλων. Στα ΜΜΕ της Κομοτηνής κάποια μίλησαν για προβοκάτσια κάποια σίγησαν «περίεργα».
  Όσοι δεν έχουν ζήσει στην μικρή κοινωνία της Κομοτηνής καλό θα ήταν να μην μιλάνε. Τύποι όπως τον Κωνσταντίνο Κυριάκη, που έχει αναλάβει δικηγόρος του Στυλιανίδη στο διαδίκτυο (καλό θα ήτανε να είναι γιατρός του, γιατί κατέχει και το δίπλωμα στην Γάνδη), είναι δυστυχώς για όλους εμάς εδώ στη Ροδόπη, ψάρια έξω από την γυάλα. Θα ήθελα να επισημάνω ότι ο ιντερεντικός πόλεμος που δέχεται ο νέος Υπουργός Παιδείας, όπως τον χαρακτήρισαν ορισμένοι, βρίσκει πολλούς σύμφωνους εδώ επάνω. Δυστυχώς οι τοπικές εφημερίδες, ραδιόφωνα και τηλεοράσεις είναι «ΕΞΑΡΤΩΜΕΝΕΣ» από τον Ευριπίδη Στυλιανίδη (εκτός από μία). Για να καταλάβετε ένα από τα μεγαλύτερα σκάνδαλα

  http://www.ethnos.gr/article.asp?catid=5347&subid=2&PubID=67202&word=%D6%EF%F5%F1%EB%E5%EC%DC%E4%E7%F2

  με «εξαφάνιση» χρημάτων και μάλιστα από οργανισμό της περιοχής συγκαλήφθηκε και ούτε καν αναφέρθηκε τίποτα στον τύπο της Κομοτηνής. Δηλαδή δεν άνοιξε ρουθούνι.
  Δεν είναι δυνατόν ξαφνικά να ξεχνιούνται προεκλογικές δεσμεύσεις για ιδιωτικά σχολεία στην Κομοτηνή γιατί ο συγκεκριμένος βουλευτής που τα έκανε έγινε Υπουργός Παιδείας.

  http://press-gr.blogspot.com/2007/09/blog-post_7535.html

  Και όταν προεκλογικά η εφημερίδα «Παρέμβαση» τόλμησε να τα βάλει με τον Ευριπίδη Στυλιανίδη είναι τώρα στα δικαστήρια. Δες το θέμα της Παρέμβασης

  http://tapeina.blogspot.com/2007/08/blog-post_28.html

  Και στην τελική αν ήταν δικό μου το blog του Ευριπίδη Στυλιανίδη ή Γαλάζια Κομοτηνή, όπως θέλετε πείτε το…γιατί να το σβήσω; Δεν θα με σύμφερε να τον βλέπω να ξεφτιλίζετε παντού μ’ αυτές τις βλακείες που γράφονταν εκεί μέσα;
  Όσο αφορά για την ώρα που έγιναν τα picture screen στο blog ήμουνα τυχερός που κατάφερα να «τραβήξω» την συγκεκριμένη φωτογραφία. Το ιστολόγιο σαν «Ευριπίδης Στυλιανίδης» υπήρχε μόνο παρά λίγες ώρες…Μέχρι να τον πάρουνε τηλέφωνο και το αλλάξει δηλαδή…
  Εδώ θα είμαστε και θα δούμε ποιος θα δικαιωθεί με τις πράξεις του. Ήρθε η ώρα να γνωρίσει όλη η Ελλάδα καλύτερα τον Ευριπίδη Στυλιανίδη. Αρκετά με εμάς, τον χορτάσαμε.

 14. @Silicon Citizen: Ναι ένας υφυπ. εξωτερικών και υποψήφιος βουλευτής οφείλει να παρακολουθεί, αν υπάρχει μπλογκ με το όνομά του ως διεύθυνση και τέτοιο περιεχόμενο. Ειδικά όταν έχει ανοίξει στην Ροδόπη τον «πόλεμο» που έχει ανοίξει ο κ. Στυλιανίδης.
  Όσο για τον σκοταδισμό μου: δεν βολεύει και πολύ αυτό που θεωρείτε «αλήθεια» μου το σημείωμα της Λαπούτα. Δεν πέρασε από
  το σκοτεινό μου μυαλό ούτε στιγμή η σκοτεινή σκέψη να ΜΗΝ αναφερθώ στο κείμενό της, δίνοντας και το link. Κατατάξτε με λοιπόν, παρακαλώ, τουλάχιστον στους «σχεδόν σκοταδιστές». Η φωτισμένη δεξιά βλέπετε έχει μολύνει με τα φώτα της ακόμα κι εμάς (άθλος μέγας) και έχει ακόμα φωτεινότερα σχέδια: «Σκοτάδι τέλος. Και τώρα μπορείτε να πάτε να φωτιστείτε.» Και μας δείχνει τα ιδιωτικά φΑΕΙ, πίσω από νέφος χημικών.

 15. Μαύρο Χάλι, το θέμα των ιδιωτικών ΑΕΙ το κουβεντιάζουμε αν θέλεις. Είναι μια πολιτική επιλογή ή όχι. Οι γνώμες, τα επιχειρήματα και η αντιπαράθεση έχουν πάντα ενδιαφέρον. Άνοιξε ένα θέμα και μίλησε για αυτό.

  Αν επίσης θέλεις να μιλήσεις για το τι σημαίνει φωτισμένη ή όχι Δεξιά κάνετο. Γράψε ό,τι θέλεις ως άποψη και ιδέα. Είναι και δικαίωμά σου και είναι και χρήσιμο.

  Αυτό που δεν κατανοείς είναι πως το να κατασκευάζεις ενόχους, να τους φορτώνεις προβοκάτσιες ή να τις αναπαράγεις είναι απλά σκοταδισμός.

  Αν δεν το κατανοείς, τι να σου πω;

  Αν μετά από ώρα και εφόσον – ελπίζω τουλάχιστον – κατάλαβες κι εσύ την ανοησία και το φασισμό της αναπαραγωγής της λάσπης παραθέτεις και μια αντίθετη γνώμη είσαι σε καλό δρόμο τουλάχιστον.
  Συνέχισέ τον με θάρρος. Κατάλαβε πως κάνεις λάθος. Δεν είναι υποτιμητικό να παραδεχόμαστε μια βλακεία. Αντίθετα θα σε κάνει πολύ καλύτερο και στο μέλλον.

 16. Δεν θέλω να ξαναμπώ (τώρα) στην συζήτηση σχετικά με το αν πρόκειται για προβοκάτσια ή όχι, γιατί θα χρειαστεί να επαναλάβω κάτι που έχω ήδη γράψει σε μία από τις προσθήκες.
  Η κρίσιμη διαφορά μας είναι ότι εσείς Silicon Citizen πιστεύετε ακράδαντα ότι πρόκειται για προβοκάτσια ενώ εγώ, το μαυρο (μου) χάλι, όχι. Σκεφτείτε λίγο, αν το κάνω επειδή είμαι σκοταδιστής ή ίσως επειδή έχω και κάποιους λόγους (γιατί σκοταδιστής είμαι ούτως ή άλλως, εξ ονόματος). Και αφού σκεφτείτε αυτό, συλλογιστείτε, μήπως η πίστη σας ότι πρόκειται περί βρώμικης προβοκάτσιας, της οποίας αναγκαστικά και οι αναπαραγωγοί είναι βρωμιάρηδες φασίστες, δέχεται περισσότερα πράγματα ως δεδομένα, από αυτά που ένα φωτεινό μυαλό θα μπορούσε ανεξέταστα να δεχτεί, προκειμένου να υποστηρίξει κάτι με τόση βεβαίοτητα, όση εσείς δείχνετε.
  Να είστε βεβαία / βέβαιος, Silicon Valley, ότι ο διαφωτισμός εμάς των σκοταδιστών έχει προχωρήσει τόσο πολύ (είπαμε προηγουμένως σε ποιον το χρωστάμε) ώστε σε περίπτωση που η προβοκάτσια αποδειχτεί ως τέτοια θα εγκαταλείψουμε τον ολισθηρό δρόμο που έχουμε πάρει. Πάραυτα.
  Υ.Γ. Στο δικό μου, αρχικό σημείωμα η έμφαση έπεφτε πιστεύω και στο γεγονός ότι ο κ. Στυλιανίδης φαίνεται να έχει ικανότητες και εμπειρίες που για το υπουργείο παιδείας προοιωνίζονται μια όχι και τόσο φωτεινή πολιτική.

 17. Για να τελειώνουμε, μιας και προφανώς είναι φανερό πως δεν θέλεις να παραδεχτείς γενναία τίποτε.
  Η βασική αρχή είναι πως όλοι είναι αθώοι μέχρι αποδείξεως τουναντίον.
  Αν δεν συμφωνείς με αυτό δεν μπορούμε να κουβεντιάζουμε.
  Εσύ λοιπόν, σε διάβασα αρκετά, αυτό που κάνεις είναι να υιοθετείς και να αναπαράγεις λάσπη.

  Από εκεί και πέρα σκέψου μόνος σου αν αυτές τις ιδέες πιστεύεις.
  Στη δημοκρατία έχεις δικαίωμα και να πιστεύεις στο φασισμό. Ευτυχώς όμως δεν έχεις δικαίωμα να τον επιβάλεις.

 18. Καλώς.
  Ευτυχώς.
  Μην κουράζεστε άλλο με την ανάγνωση φασιστικών αναγνωσμάτων.
  Εξάλλου πού να την βρει την πνευματική και ηθική γενναιότητα ένας σκοταδιστής.
  Πάντως, νομίζω ότι με το τεκμήριο της αθωότητας συμφωνώ (το ότι αυτό βάλλεται από την φωτισμένη δεξιά και τις παραλλαγές της σε όλη την δύση είναι άλλο θέμα). Μέχρις εκεί. Δεν μπορώ όμως μέσα στα λασπερά μου σκοτάδια να δω, την σχέση που έχει με την συγκεκριμένη περίπτωση. Το να ονομάσεις προβοκάτσια μια ακραία συμπεριφορά είναι μία υπόθεση. Και τις υποθέσεις πρέπει να τις αποδεικνύουμε. Πράγμα που στην συγκεκριμένη περίπτωση θα μπορούσε να το είχε κάνει ο κ. Στυλιανίδης πολύ απλό.

 19. Tι παιδευεστε αδικα βρε παιδια; Αφου την υποθεση εδω και καιρο (και οχι μονο αυτη) την εχει αναλαβει η διωξη ηλεκτρονικου εγκληματος.
  Σε ενα μηνα θα εχει ανακοινωθει το επισημο πορισμα.
  Ειναι πολυ κριμα το ιντερνετ να φτασει σε τετοιο σημειο , ωστε να χρειαζεται αστυνομευση .
  Η γνωμη μου ειναι , οτι μπορει ελευθερα να λεει ο καθενας την γνωμη του, αλλα το να κατασκευαυει και ψευτικη ιστοσελιδα με στοιχεια καποιου αλλου αυτο παραπαει.
  Πως θα αισθανοσασταν ολοι εσεις αν ξαφνικα βλεπατε οτι εχετε και αλλη ιστοσελιδα;; πχ αν υπηρχε το mayrochali.blogspot.com και ελεγε οτι ειστε εσεις πως θα αντιδρουσατε;; Πως θα πειθατε τον κοσμο οτι ειναι μια απλη προβοκατσια;

 20. Θα αισθανόμουν ότι απειλούμαι και θα φρόντιζα σε εμφανές σημείο της ιστοσελίδας μου να αναφέρω ότι δεν σχετίζομαι με την τάδε διεύθυνση. Τόσο απλά.
  Μην θεωρείτε ότι είμαι πολύ αφελής, αν απαντώ στην (υποθέτω) ρητορική σας ερώτηση. Απλώς επιλέγω (ελπίζω όχι φασιστικά συμπεριφερόμενος) να μην την αντιμετωπίσω ως ρητορική αλλά ως πραγματική. Γιατί, αν πρόκειται για προβοκάτσια, αυτό ακριβώς είναι το πραγματικό ερώτημα που τέθηκε στον κ. Στυλιανίδη.
  Όσο για το πόρισμα: νομίζω ότι αφορά την άλλη υπόθεση με το ψευδές e-mail. Μπορεί όμως να κάνω και λάθος.

 21. @ piazza del popolo

  Επειδή αναφέρθηκες σ’εμένα, να σημειώσω πως εκπροσωπώ τον εαυτό μου και μόνο και πως το συγκεκριμένο ιστολόγιο-προβοκάτσια έκανε “κρα” από χιλιόμετρα πως ήταν έργο αντιπαλου του κυρίου Στυλιανίδη. Με δεδομένη την ιντερνετική σας παρουσία και το δίκαιο ή άδικο μένος σας (αυτό δεν το γνωρίζω εγώ είναι δικό σας πρόβλημα) προς τον Ευριπίδη Στυλιανίδη, ο πιό πιθανός υποψήφιος δημιουργος μάλλον είστε εσείς. Από εκεί και πέρα, οι διενέξεις σας δε με αφορούν και δεν επιθυμώ ουδεμία εμπλοκή. Εάν έχετε στοιχεία για παρανομίες του κυρίου Στυλιανίδη μαζέψτε τες και πάτε στα δικαστήρια να λύσετε τις διαφορές σας. Η ανώνυμη/επώνυμη καταγελλεία μέσω διαδικτύου δεν έχει κανένα αποτέλεσμα.

  χαίρετε!!

  @ τους άλλους

  εκ του αποτελέσματος φάνηκε πόσο αστεία υπόθεση ήταν το ιστολόγιο και πως εξαφανίστηκε όταν ακούστηκαν 2-3 ονόματα… το πρόβλημα νομίζω πως λύθηκε.

 22. Σε κάθε περίπτωση θεωρώ καλό το ότι κατέβηκε η αθλιότητα.
  Τα σχόλια εδώ κλείνουν.
  Τα δικά μου συμπεράσματα στο ποστ: «τι έμαθα …»

 23. […] ο ίδιος ή κάποιος εν γνώση του (για περισσότερα δείτε Μαύρο Χάλι, ΑΝεμος και […]

 24. κωστας σαραφης Says:

  O νόμος του μεταξά του 1931 για τα ξενόγλωσσα σχολεία, 2 υπουργοί παιδείας με διαφορετικά μέτρα και σταθμά, 5 παιδάκια που ξεκίνησαν μαθήματα μια και άνοιξε τον δρόμο η πρωην υπουργός στο Γαλλικό σχολείο θεσσαλονίκης και με την σκληρή απόφαση του νυν υπουργού πρέπει να αφήσουν το σχολείο που αγάπησαν.
  -Ένα πρόβλημα που μόνοι τους οι υπουργοί δημιούργησαν και μόνοι τους πρέπει να λύσουν.
  -Ένα πρόβλημα που θέλει ευαισθησία μια και έχει να κάνει με παιδάκια.
  -Ένα πρόβλημα που θέλει άμεσα ρύθμιση μια και η σχολική χρονιά αρχίζει
  -ένα πρόβλημα που πρέπει να λυθεί για να έχουμε κι εμείς ελευθερία στην επιλογή εκπαίδευσης

  Ελπίζουμε κάποιος να ενδιαφερθεί και για εμάς
  Σας στέλνουμε ένα κείμενο με την ανάλυση του προβλήματος. Εχει δημοσιευθεί στην εφημερίδα Μακεδονία Της Θεσσαλονίκης
  Σας ευχαριστούμε!

  Έλληνες, Ευρωπαίοι πολίτες του 21ου αιώνα
  ( η ανάλυση του προβλήματος )

  Κυρίες και Κύριοι,
  Είναι γνωστή η ύπαρξη του νόμου που ισχύει από το 1931, σύμφωνα με τον οποίο δεν επιτρέπεται η φοίτηση των Ελλήνων σε Ξενόγλωσσα Σχολεία. Ένας νόμος που για την εποχή του ίσως και να είχε την αξία του και τη σκοπιμότητά του. Μία εποχή όπου ο αναλφαβητισμός των Ελλήνων ξεπερνούσε το 95%. Μία εποχή όπου η περιφρούρηση ΄΄ κάθε τι Ελληνικού ΄΄ γινόταν με κάθε δυνατό μέσο και προς πάσα κατεύθυνση…
  Τώρα, 77 χρόνια μετά !!!, τί αξία μπορεί να έχει ένας τέτοιος νόμος; Ο αναλφαβητισμός είναι μία λέξη σχεδόν άγνωστη ή ξεχασμένη στη χώρα μας. Τα σύνορα ολοένα και ανοίγουν, ενώ τα τοίχοι του διαχωρισμού γκρεμίστηκαν. Τώρα που η Γνώση είναι το ισχυρότερο όπλο της ανάπτυξης και της ευημερίας.
  Γιατί να ισχύει ακόμα αυτός ο απαρχαιωμένος και άδικος Νόμος;
  Υπάρχει ακόμα ο φόβος των ξένων επιρροών και πρέπει να περιφρουρήσουμε ΄΄ κάθε τι Ελληνικό ΄΄; Ή μήπως υπάρχει κάτι άλλο που δεν πρέπει να το λέμε….;
  Γνωρίζουμε πολύ καλά ότι για να αλλάξει η Βουλή των Ελλήνων ένα νόμο χρειάζεται: χρόνος, μελέτη, σχέδια και προσχέδια νόμου κλπ. , κλπ., κλπ.,
  Τα παιδιά μας όμως έχουν ανάγκη να γίνουν οι όποιες ΄΄ ρυθμίσεις ΄΄ αρχικά και στη συνέχεια η αλλαγή του νόμου αυτού πολύ πιο γρήγορα από τα: κλπ. , κλπ., κλπ.
  Ζητάμε άμεσα μια Υπουργική Ρύθμιση ή Προεδρικό Διάταγμα και στη συνέχεια την αλλαγή του νόμου
  που να επιτρέπει στα παιδιά μας να φοιτήσουν στο σχολείο που αγαπούν.
  Χωρίς να γίνονται διακρίσεις.
  Σεβόμενοι τον Νόμο της Ελεύθερης Βούλησης της επιλογής του Σχολείου.
  Έτσι θα κάνουμε ακόμα ένα βήμα για την ένωση των λαών και των πολιτισμών.
  Θα σας αναφέρουμε και άλλους λόγους που ζητάμε αυτή την Υπουργική απόφαση της εξαίρεσης από τον νόμο …
  Α) Μαθητές ΄΄ μπαλάκια ΄΄ δύο Υπουργικών αποφάσεων
  Η κ. Μαριέττα Γιαννάκου – Κουτσίκου ως Υπουργός Εθνικής Παιδείας και Θρησκευμάτων, είχε ευαισθητοποιηθεί και είχε δεχθεί κατ’ εξαίρεση την φοίτηση μαθητών με Έλληνες γονείς, σε Ξενόγλωσσα Σχολεία, όταν υπάρχουν σοβαροί λόγοι γι’ αυτό.
  Βασιζόμενοι σε αυτή την απόφαση, αποφασίσαμε και εγγράψαμε τον γιό μας Μιχαήλ – Άγγελο κατά το σχολικό έτος 2007 – 2008 στο Γαλλικό Σχολείο Θεσσαλονίκης. Ένα σχολείο θαυμάσιο με δασκάλες, δασκάλους και διεύθυνση που ξεχωρίζουν για τις γνώσεις τους άλλα και την αγάπη γι’ αυτό που κάνουν. Ένα σχολείο που η δασκάλα των Ελληνικών έχει φέρει άριστα αποτελέσματα, αποτελέσματα που θα ζήλευαν πολλοί συνάδελφοί της στα Ελληνικά δημόσια και ιδιωτικά σχολεία.
  Στο τέλος του σχολικού έτους και με την ανάληψη των καθηκόντων από τον νυν Υπουργό, τον κ. Στυλιανίδη, απορρίφτηκε η αίτηση μας αλλά και οι αιτήσεις των άλλων τεσσάρων μαθητών που έκαναν την εγγραφή τους για πρώτη φορά το σχολικό έτος 2007 – 2008, ενώ οι μαθητές που έκαναν την εγγραφή τους επί θητείας της κ. Μαριέττας Γιαννάκου – Κουτσίκου συνεχίζουν τις σπουδές τους κανονικά.
  Πως θα πούμε στο παιδί μας πού έκανε μία ΄΄ τιτάνια ΄΄ προσπάθεια για να μάθει να λειτουργεί ως ίσος μεταξύ όλων, ότι είναι θύμα μιας τετράγωνης εφαρμογής του νόμου που διαχωρίζει τα ελληνόπουλα από τους άλλους Ευρωπαίους πολίτες;

  Β) Το Γαλλικό Σχολείο της Θεσσαλονίκης είναι σχολείο πολύ – Πολιτισμικό που δίνει στα παιδιά μας αλλά και σε μας τους γονείς, να γνωρίσουμε ένα μεγάλο μέρος του Πολιτισμού του Πλανήτη μας. Ταυτόχρονα δίνει την δυνατότητα σε όλα αυτά τα παιδιά που οι γονείς τους δεν είναι Έλληνες να γνωρίσουν και να κάνουν φιλίες με τα Ελληνόπουλα και μέσα από αυτά να γνωρίσουν και να αγαπήσουν τον Ελληνικό Πολιτισμό και τον λαό της.

  Γ) Τέλος, πως μετά από όλα αυτά, και εάν και εφ’ όσων δεν αλλάξει κάτι, πως θα δικαιολογηθείτε όλοι εσείς οι Μεγάλοι στα παιδιά μας, στα παιδιά όλου του κόσμου, στους πολίτες του 21 αιώνα, πως θα δικαιολογήσετε
  την Απόρριψη και την Απαγόρευση που βασίζεται σε νόμο του 1931!!!
  ενώ ταυτόχρονα δηλώνεται ότι είσαστε περήφανοι για την Ελεύθερη και Δημοκρατική σας σκέψη, που προάγει τον πολιτισμό, τη φιλία μεταξύ των λαών;

  Περιμένουμε έγκαιρα την βοήθειά σας, πριν την έναρξη του νέου σχολικού έτους, και ελπίζουμε η ελεύθερη και δημοκρατική σας σκέψη να είναι για τα παιδιά μας εισιτήριο για την εγγραφή τους στο Σχολείο που Αγαπούν.

  Κωνσταντίνος Σαράφης & Μαρία Κατσιγιάννη – Σαράφη
  Ταχ. Διεύθυνση: Αλκιβιάδου 10 Τ.Θ 675 Αγγελοχώρι – Θεσσαλονίκης Τ.Κ.57004
  Τηλ. Κιν. (0030)6945506492
  Τηλ. Οικ. (0030)2392057451
  E-mail: 3sarafis@otenet.gr

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: