κυβέρνηση ποιητών και όχι τεχνοκρατών

Λυπάμαι βαθιά που δεν είμαι στην Ελλάδα και δεν θα ψηφίσω. Γιατί είμαι αποφασισμένος. Η Νέα Δημοκρατία είναι το κόμμα μου. Η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας που απέρχεται απαρτίζεται από ποιητές, πραγματικούς ποιητές, που στα δύσκολα δεν μπορούν να επιστρατεύσουν τίποτα άλλο από τα όπλα της τέχνης τους. Και μας λυτρώνουν.

Ρωτά ο τεχνοκράτης, ψυχρός δημοσιογράφος γιατί δεν παραιτήθηκε κανείς λόγω τω πυργκαγιών. (Ποταπότητες. Τι θέλει δηλαδή ο άνθρωπος, να πιθηκίζουμε τους άμυαλους Κροάτες;) Ο Σεμνός Ποιητής δεν τα χάνει, είναι έτοιμος από καιρό, έχει ακονίσει τα όπλα της τέχνης του χρόνια τώρα σε σκληρό προσωπικό αγώνα και τα χείλη του δεν μπορούν παρά να σχηματίσουν μία απάντηση: «οι αποφάσεις δεν λαμβάνονται εν θερμώ».

Ένα πανέμορφο λογοπαίγνιο, καίριο, συμπυκνωμένη έκφραση πνεύματος, μια εκπληκτική μετατόπιση της ματιάς από τις στάχες και την πυρά στο ομιλούν (και μη-αποφασίζον) υποκείμενο, η γνησιότερη δημιουργική επαφή με την γλώσσα.

Έχει βέβαια συνοδοιπόρους λαμπρούς ο κ. Κ. Καραμανλής στον δύσκολο δρόμο της τέχνης, ποιητές που στην υψηλή της Ποιήσεως την σκάλα ήδη βρίσκονται ίσαμε και στο έβδομο σκαλί.

Ο άνθρωπος που μέσα στην καταστροφή και την αντάρα σκέφτεται το «στρατηγός Άνεμος» έχει μυαλό που έχει πάρει κιόλας πολύ αέρα. Με τέτοιους λοιπόν συνοδοιπόρους και συν-τεχνίτες ένας πρωθυπουργός σαν τον Σεμνοτάπεινο Κωστάκη θα μπορούσε, αν είχε μια δεύτερη τετραετία να κάνει πράγματα και θαύματα. Να ξεπεράσει την φυσική του συστολή και να προχωρήσει πολλά σκαλιά στον δύσκολο δρόμο της τέχνης. Πρέπει να του δώσουμε την ευκαιρία.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: