η καταργημένη δασική υπηρεσία

Προσθήκη στις 4 Σεπτ. 2007: Το θέμα της καταργημένης δασικής υπηρεσίας θίγει η Ζώγια Κουταλιανού σε άρθρο της στην «Κ». Σημαντικό.

Προσθήκη στις 31 Αυγ. 2007: ο κ. Δεκλερής, πρώην πρόεδρος του Ε’ τμήματος του ΣΤΕ, σε σημαντική δήλωσή του λέει τα πράγματα με το όνομά τους. Η ιστοσελίδα του Επιμελητηρίου Περιβάλλοντος και Βιωσιμότητας, του οποίου πρόεδρος είναι ο κ. Δεκλερής: http://www.environ-sustain.gr/main.htm

Δεν νομίζω ότι μπορεί κανείς να έχει αμφιβολίες για τους από πρόθεση μεγάλους ενόχους της τεράστιας οικολογικής καταστροφής στην Ελλάδα. Δεν νομίζω ότι υπάρχει κανείς που να μην θεωρεί ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της ΝΔ, ειδικά οι συγκεκριμένες κυβερνήσεις μετά το 1993, ευθύνονται κυρίως και πρωτίστως για την συστηματική καταστροφή των δασών, που απλώς αποκορυφώθηκε φέτος, χωρίς τίποτα να εγγυάται ότι του χρόνου δεν θα καταρριφθεί το φετινό ρεκόρ. Στις επίσημες δηλώσεις πάντως εγώ τουλάχιστον δεν διάβασα/άκουσα τίποτα για ριζική αλλαγή πλεύσης στον τομέα της πρόληψης των πυρκαγιών. Μπορεί όμως να είμαι και ελλιπώς ενημερωμένος.

Στο πλαίσιο μιας συστηματικότερης αναζήτησης για το πώς ακριβώς, μέσα από ποιους νόμους, υπουργικές αποφάσεις, παραλείψεις υλοποιείται το πολιτικό σχέδιο «καμμένη γη» ξεκινώ από την ξεδοντιασμένη Δασική Υπηρεσία (οι τελευταίες σχετικά μαζικές προσλήψεις το 1993, το 2007 πρόσληψη 16 (sic!) νέων δασοφυλάκων): στην ιστοσελίδα του Συλλόγου Δασοφυλάκων Κεντρικής Μακεδονίας αποτυπώνεται ξεκάθαρα το πρόβλημα και οι εμπρόθετες εγκληματικές πολιτικές επιλογές.

Υ.Γ. Δεν επαναλαμβάνω κατά λάθος το ότι πρόκεται για πρόθεση των κυβερνήσεων ΠΑΣΟΚ και ΝΔ η καταστροφή των δασών. Έχω κουραστεί να ακούω τα σχετικά με ανικανότητα, αδυναμία, απρονοησία, που κάπως καμουφλάρουν το γεγονός ότι συνειδητές πολιτικές αποφάσεις και παραλείψεις οδηγούν στα εκατομμύρια καμένα στρέμματα.

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: