σεμνά και ταπεινά για μια ακόμα πυρκαγιά

Ποτέ δεν ήμουν στην Αθήνα, όποτε καίγονταν η Πεντέλη τα τελευταία εικοσιπέντε χρόνια: ούτε το ’95, ούτε το ’98 ούτε χτες (πλήρης η λίστα της καταστροφής εδώ). Προσωπικά με πονά γιαυτό λίγο περισσότερο (αν είναι δυνατόν) η καταστροφή του δάσους και του βουνού, όπου έμαθα να ξεχωρίζω τα σπαράγγια από τα βάτα, τo πουρνάρι από τον σκίνο, την μυρτιά από την δάφνη· αλλά αυτό είναι μια προσωπική υπόθεση με πολύ μικρή σημασία εδώ.

Μικρή μάλλον σημασία έχουν και οι γελοιότητες της κυβέρνησης του σεμνού και ταπεινού κ.Καραμανλή, που τολμά να υπαινιχθεί «λεπτές χρονικά συμπτώσεις» και του ΠΑΣΟΚ που αλαλάζει, αν και αυτή η γελοιότητα είναι κομμάτι της αθλιότητας που τουλάχιστον διευκολύνει την καταστροφή.

Μεγαλύτερη σημασία έχει νομίζω η ουσιαστική παρέμβαση του Δ. Χατζηστέλιου στο indymedia. Είναι όντως σημαντικό το σύστημα δασοφύλαξης του ΣΠΑΠ το οποίο (δικαίως) τόσο επαινετικά παρουσίαζε η Ελευθεροτυπία την 1. Αυγ.
Δεν είναι όμως σε καμία περίπτωση αρκετό, ώστε όσοι μυρηκάζουν «λεπτές χρονικές συμπτώσεις¨, αποδεικνύοντας ότι το μόνο που τους καίει είναι ότι πιθανώς να χάσουν ψήφους, ψήφους ίσως εξαγορασμένους και με καμμένη γη, να θεωρούν ότι μπορούν να μετακυλίσουν εκεί όλες τις ευθύνες.

Υ.Γ. Είμαι κρετίνος. Γιαυτό και η κ. Ντ.Μπακογιάννη μπορεί να δηλώνει ότι δεν πρέπει να πέσει ούτε ένα κιλό τσιμέντο στα καμμένα και να μην της περνά καν από το μυαλό ότι θα χρειαζόταν ίσως να εξηγήσει πώς και γιατί τα μισά σχεδόν από τα καμμένα σε προηγούμενες πυρκαγιές αποτσιμεντώθηκαν. Είμαι κρετίνος και αυτοί έχουν εκλογές.

Υ.Γ. 2 Είμαι πάντως περιέργος τι θα βρεί να πει ο πάντα εμπρηστικότατος Πολύγδωρας με την πλούσια γλωσσομάθειά του, που περιλαμβάνει και την νοηματική πέραν της καταταλαίπωρης λατινικής.

Advertisements

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: